Verschillende soorten werving en selectiebureau tarieven

logo werving en selectie vergelijken

Werving en selectiebureau tarieven kunnen op diverse manieren zijn opgebouwd. Dat maakt het moeilijk om offertes te vergelijken. Dit vergelijken loont echter wel, aangezien er grote verschillen kunnen zijn in uiteindelijke kosten.

logo werving en selectie vergelijkenVast bedrag

Sommige werving en selectiebureaus hanteren een vast bedrag. Dit kan bijvoorbeeld 2000 euro zijn voor het vervullen van een mbo-functie en 5000 euro voor het vervullen van een hbo-functie. Zo’n bedrag geeft zekerheid en is gemakkelijk bij het maken van een begroting.

Bepaald percentage

Andere werving en selectiebureaus stellen een bepaald percentage vast. Dit percentage wordt ook wel een ‘fee’ genoemd. Een fee is een bepaald percentage van het basissalaris van de kandidaat die de functie uiteindelijk gaat bekleden.

Aanbetaling

Bij sommige werving en selectiebureaus moet je een aanbetaling doen bij het geven van de opdracht. Andere bureaus geven je een bepaalde garantie, namelijk: dat wanneer zij geen geschikte kandidaat zullen vinden, je hen ook niet hoeft te betalen.

Tarieven

Het is dus best moeilijk om de tarieven van de diverse werving en selectiebureaus te vergelijken. Je kunt best schrikken van de hoogte van een vast bedrag, maar een bepaald percentage kan hoger uitvallen.