Groeit je bedrijf te hard voor jou?

werkbanken

Ben jij sinds een tijdje begonnen met een eigen bedrijfje? Heb je de eerste pakketjes in je slaapkamer klaar gemaakt en ben je uiteindelijk zo groot geworden dat je nu op zoek bent naar een ruimte waar je je spullen op kan slaan? Goed bezig! Alleen is zo’n ruimte zoeken nog niet zo makkelijk en waar moet je eigenlijk precies aan denken als je je spullen gaat opslaan in een bedrijfspand? Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een grootvakstelling of werktafels? Allemaal dingen waar je aan moet denken wanneer je in een bedrijfspand je bedrijf verder voort gaat zetten. Maar geen paniek, lees verder voor goede tips!  

Grootvakstelling voor al jouw producten

We hadden het net al eventjes over grootvakstellingen, maar wat is dit precies en waarom kun jij deze stellingen goed gebruiken? Grootvakstellingen zijn zeer bruikbaar voor het opbergen van grote stukgoederen van lichte tot zware producten die handmatig moeten worden opgeborgen. Een grootvakstelling bestaat namelijk uit stellingen met brede planken die ruimte bieden aan artikelen met veel volume. Je kunt met grootvakstellingen veel producten kwijt. Wanneer je bedrijf groeit hoef je dus niet meteen een nieuw pand te zoeken, maar kun je de stelling groter maken, zodat je meer producten kwijt kunt.

Heftrucks en steekwagen aanschaffen

Als je bedrijf groeit en groeit, dan zul je op een gegeven moment zo groot worden dat de stellingen als maar hoger worden en je steeds meer producten op kan slaan. Misschien heb je zelfs al een heftruck aangeschaft of een steekwagen, omdat de producten nu zo hoog opgestapeld zijn dat je er niet zomaar meer bij kan. Let dan wel op dat je ook meteen aanrijdbeveiliging aanlegt wanneer je een heftruck aanschaft, zo zorg je namelijk voor veiligheid op de werkvloer en dat is atlijd prioriteit nummer één. Dus bereid je goed voor wanneer je bedrijf groeit en groeit, want alleen zo zorg je ervoor dat je de kwaliteit kan blijven leveren die klanten van je gewend zijn.