Verschillende principes in snowboarden

Snowboarden is een geliefde sport waarbij personen op hun snowboards van besneeuwde hellingen af glijden. Ze kunnen sturen door middel van te leunen naar een bepaalde kant waardoor de snowboard lichtelijk kantelt. Het is een sport die beoefent wordt door jong en oud. Maar snowboarden is meer dan alleen van hellingen af gaan op hoge snelheid. Een bepaald principe in het snowboarden is het proberen van trucjes. Hierbij worden bewegingen over een stang gemaakt zoals bij het skateboarden of worden zelfs salto’s geprobeerd. Snowboarden is zelfs een sport op de olympische winterspelen. Hier worden kandidaten beoordeelt op hoe mooi en gevaarlijk hun trucjes zijn.

Beginnen met freestyle snowboarden

Als je wilt beginnen met freestyle snowboarden moet je eerst een freestyle snowboard kopen. Deze boards verschillen van de gewoonlijke snowboards. Ze moeten namelijk makkelijker zijn om te besturen en wendbaarder zijn omdat trucs vaak moeilijke bewegingen vereisen. Freestyle snowboards zijn erg flexibel, kleiner en breder dan normale snowboards. Doordat ze kleiner zijn zijn ze lichter wat het makkelijker maakt voor de gebruiker om het board op te tillen met de benen. Het is lastig om te beginnen met freestyle skateboarden omdat je moet wennen aan de omgang van een nieuw board. Ook duurt het lang voordat je trucjes onder de knie hebt.

Andere soorten snowboards

Het freestyle snowboard is natuurlijk niet het enige andere soort snowboard. Het standaard snowboard wat voor normale gebruikers wordt aangeraden is op zichzelf al heel divers. Snowboards moeten namelijk passen bij de gebruiker. De lengte van de gebruiker maar ook het gewicht is van belang wanneer een snowboard gevonden moet worden. Snowboards verschillen ook per geslacht. Zo zijn er zowel mannen snowboards voor heren en voor de snowboard dames. Ook zijn er speciale uitvoeringen die het snowboarden gemakkelijker maken voor kinderen. Deze uitvoeringen zijn vaak alleen echt verschillend door de verschillende designs die de gebruikers aanspreken. Kinderen hebben fellere kleuren en bijvoorbeeld stripfiguren op hun board.