Op zoek naar huidverzorging

Ik was al een tijd lang op zoek naar een goede skincare routine. Overal op het internet las ik hoe belangrijk het wel niet is om je huid goed te verzorgen, maar alles wat ik aan mijn gezicht deed als ik ‘s ochtends wakker werd, was spoelen met een plens koud water. Hoewel dat fijn is om even wakker te worden, hielp het niet tegen het steeds droger worden van mijn huid. Nu is dat in principe nog geen probleem, maar ik wil later niet met rimpels rondlopen. Om dit tegen te gaan begon ik met het gebruiken van Arganolie.

Mijn nieuwe ochtendritueel

Sinds ik Arganolie voor gezicht gebruik is mijn ochtendritueel wat uitgebreid. Ik was nog steeds mijn gezicht met een plens koud water, maar in plaats van daarna te gaan ontbijten druppel ik nu eerst wat arganolie op mijn gezicht. Een druppeltje op mijn voorhoofd en een druppeltje op elke wang. Vervolgens masseer ik de olie langzaam in. Voordat ik mijn gezichtsbehandeling afrond, concentreer ik me eerst nog op mijn ogen: ik breng een klein beetje olie aan op het gebied onder mijn ogen en met een kloppende beweging zorg ik dat dat intrekt. Zo, nu ben ik klaar om te gaan ontbijten!

Rustig wakker worden

Vroeger leek het me maar veel werk om goed voor je huid te zorgen, maar ik ben blij dat ik er nu de tijd voor neem. Door maar één middeltje te gebruiken is de verzorging van mijn huid makkelijk en snel te doen, waardoor het de volgende ochtend weer makkelijker is om op te pakken. Daarbij is het ook een fijne manier om wakker te worden: je staat even stil en je bent heel bewust bezig met het aanbrengen van de olie. Het is een mooi momentje van mindfulness voordat je jezelf in de drukte van de dag stort. Ik kijk nu zelfs uit naar dit momentje rust in mijn dag!