Nieuw terras met beton

Een terras met beton ciré platen is moeilijk te verslaan. Het is plat en glad, dus geschikt voor allerlei soorten meubels en buitenactiviteiten. beton ciré is gemakkelijk schoon te houden en laat geen gruis achter op je schoenen om het huis in te worden gevolgd, zoals grind terrassen. Het is vrijwel ongevoelig voor onkruid en verschuift niet met seizoenswisselingen, in tegenstelling tot bestrating en stenen patio’s. Misschien wel het beste van alles, als je het terras zelf bouwt, is beton veel goedkoper dan baksteen, steen en andere harde terras oppervlakken.

Uitdaging

De uitdaging van bouwen met beton is, niet verrassend, het beton zelf. Als beton eenmaal is gemengd, is er geen weg meer terug, omdat het hoe dan ook uithardt. De sleutel tot succes is voorbereiding: zorg ervoor dat de formulieren goed beveiligd zijn en dat al je gereedschap klaar staan ​​om voor je te werken. Nadat het beton is gestort en de dekvloer is aangebracht, is het eerste proces van egaliseren en glad maken van het oppervlak, gedaan met een lange plaat. Het is belangrijk om het beton goed te laten uitharden voordat je met de laatste afwerking begint. Wanneer de afwerking begint, moet je het beton niet overbelasten. Te veel vocht naar boven halen verzwakt het afgewerkte oppervlak.

Check

Je kunt beton storten binnen een vrij breed temperatuurbereik, maar voor beginners is het het beste om te wachten op droog, warm weer. Regen kan een betonnen afwerking verpesten en vriestemperaturen kunnen een hele betonnen plaat verpesten dat is lastig van beton ciré. Om het uithardingsproces bij zeer heet, droog weer te vertragen, gebruik je een schaduw om het beton uit direct zonlicht te houden en besproeit je het beton met water als dat nodig is om voortijdige uitharding te voorkomen, waardoor het eindproduct verzwakt. In de meeste gebieden is voor grote betonplaten toestemming nodig van de gemeente en/of afdeling bestemmingsplannen.