Jouw eigen industriele loftwoning

Industrieel is in! De loft-achtige stijl met roodbruine, stalen en zwarte buizen door het huis heen en het gebruik van staal voor zowel de keuken als de tussendeur, hebben echt een comeback gemaakt als het aankomt op interieurtrends. Donkere kleuren en bakstenen in combinatie met lichte kleuren en bruintinten zijn weer helemaal in. Hoe groot of klein jouw woning is, rijtjeshuis of flatwoning, ook jij kan jouw woning omtoveren tot een echt loft die zo industrieel kan zijn als jij maar wenst. Dat klinkt natuurlijk super aantrekkelijk, maar waar begin je? Mooie balkonhekken kunnen het verschil maken voor jouw woning!

Begin bij de buitenkant

Goed, beginnen doe je bij het begin en in dit geval is dat de buitenkant van een woning. Voor een echte industriele look is het een goed idee om zwartstaal en grijstinten in huis te halen. Een zwartstalen omheining als hekwerk of een zwartstalen balkonhek geeft al snel een extra industrieel detail aan het aanzicht van het huis. Mocht je in een flat of appartementencomplex wonen, bekijk dan eens zwartstalen galerijhekken. Deze waarborgen ook de veiligheid van de bewoners maar geven ook een extra impuls aan het aanzich van het gebouw. Deze galerijhekken in combinatie met grijstinten of glas zien er stijlvol en modern uit, maar het zwart introduceert toch echt de industriele stijl.

Beton, buizen en bouwlampen

En dan het interieur! Wees niet bang om oude materialen te gebruiken en kleuren die je zelf misschien niet direct als mooi interpreteert. Een roestbruine kleur zou in een ander interieur misschien niet zo´n indruk maken, maar in de loft-stijl in combinatie met zwart, wit en grijs komt dit heel mooi tot zijn recht. Overweeg verder om de houten vloer de deur uit te doen, en te gaan voor tegels of een betonvloer. Vergeet verder niet om hout en staal te gebruiken. Stalen stoelen, een lichthouten tafel met zilveren buizen en bouwlamp uitziende hanglampen zijn allemaal simpele, maar goede opties om jouw interieur de industriele look te brengen die zo in opkomst is. Succes!