BKC als startpunt voor een financiële functie

Bkc

Voor wie graag bezig is met cijfers en daar zijn vak van wil maken is de opleiding BKC een goed startpunt. BKC is de afkorting voor Basiskennis Calculatie. Je leert tijdens de opleiding de beginselen van financiële doorrekeningen onder de knie te krijgen. Aanbevolen wordt om ook de opleiding Basiskennis Boekhouding te volgen. De kennis die je bij BKC en de opleiding boekhouden opdoet zorgt voor goede perspectieven op een baan. Ook de kansen op een succesvolle carrièreontwikkeling nemen toe door deze opleiding te volgen. De opleiding wordt aangeboden door Fabius Opleidingen en duurt twee maanden.

Bkc

Wat leer je tijdens de opleiding BKC?

BKC is niet voor niets een cursus waar je basiskennis krijgt aangereikt. Het is daarom niet nodig om enige voorkennis te hebben. Wel is vereist dat je de Nederlandse taal goed beheerst, zowel in taal als geschrift. Tijdens de opleiding wordt de elementaire kennis van financiële berekeningen uit de doeken gedaan. Je leert hoe interest moet worden berekend. Er wordt ingegaan op verzekeringen, handel, duurzame productiemiddelen, etc. Aan het eind van de opleiding kun je zelfstandig een break even analyse maken. De berekeningen worden hoofdzakelijk gemaakt met het programma Excel.

Korte opleiding

BKC is een tamelijk korte opleiding, die bestaat uit 8 klassikale lessen van 2,5 uur. Je kunt de lessen volgen in één van de 50 leslocaties van Fabius Opleidingen, die verspreid over het land te vinden zijn. De lessen worden gegeven in de ochtenden en de avonden. Er wordt van je verwacht dat je als cursist een dagdeel per week aan je huiswerk kunt besteden. De docent zorgt ervoor dat je goed voorbereid naar het examen kunt. Daardoor is het slagingspercentage bij de opleiding BKC vrij hoog, ongeveer 75 procent. Je ontvangt voor deze opleiding een erkend diploma.